Thursday, January 12, 2012

Färsspett med grönsakscouscous




Grillade färsspett med grönsakscouscous
ProPoints® värde: 11
Portioner: 4
Förberedelsetid: 10 min
Tillagningstid: 15 min
Svårighetsgrad: Lätt

De här kryddiga färsspetten är ett spännande alternativ på grillen. Med en färgrik couscous sallad blir det en härlig sommarrätt.

Ingredienser
500 g Nötfärs max 10%
1 st Ägg
1 st Lök, riven
1½ msk Senap (fransk)
2½ tsk Spiskummin
2 dl Couscous okokt
400 g Wokgrönsaker
2 tsk Rapsolja
2 tsk Gurkmeja
2 dl Matlagningsyoghurt 8%
1 bit(ar) Gurka, ca 10 cm
1 klyfta(or) Vitlök
1 krm Koriander

Instruktioner
Blanda yoghurt, grovriven gurka, pressad vitlök, 1/2 tsk spiskummin och koriander till en sås och ställ kallt.Tillaga couscousen enl. förp med gurkmeja. Stek grönsakerna i i olja och blanda med couscousen. Krydda med salt och peppar. Blanda färs, ägg, lök, senap, spiskummin, salt och peppar. Forma till järpar och på blötlagda träspett. Grilla dem ca 10 minuter. Servera med grönsakscouscousen och sås.

No comments:

Post a Comment